Gebruikers beheren

Maak en beheer accounts voor je stakeholders

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees meer over het verlenen van toegang tot het Dashboard aan gebruikers en het instellen van rechten in het Dashboard toegang en rechten artikel.

Lees meer over het uitrollen van de app en het uitnodigen van gebruikers die de app nog niet hebben gedownload in het Uitrollen van de app artikel.

Hoe kan ik een nieuwe gebruiker toevoegen?

Je kunt eenvoudige nieuwe gebruikersaccounts toevoegen aan je Bundeling platform en ze een uitnodiging sturen, zodat ze gebruik kunnen maken van het platform.

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Toevoegen knop bovenaan het scherm.

• Voer de gewenste informatie in de velden van het gebruikersprofiel.

Minimaal vereiste informatie is Email en Naam.

• Klik op Opslaan om het gebruikersprofiel op te slaan zonder een uitnodiging te sturen.

Of, om de gebruiker meteen uit te nodigen voor het platform:

• Klik op Opslaan en verstuur uitnodiging. De gebruiker ontvangt een uitnodigingsmail met gebruikersnaam, wachtwoord en instructies om de (web) app te gaan gebruiken.

Je kunt gebruikersaccounts koppelen aan bedrijfs- of afdelingsprofielen. Lees meer over het aanmaken en beheren van deze profielen om te koppelen met de accounts van je gebruikers in het Bedrijfs- en afdelingsprofielen beheren artikel.

Hoe kan ik de gegevens in een gebruikersprofiel bewerken?

Gebruikers kunnen in de (web) app eenvoudig de gegevens in hun eigen gebruikersprofiel bewerken om hun eigen profiel compleet te maken. Het kan zijn dat je op verzoek enkele wijzigingen in het gebruikersprofiel moet aanbrengen.

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Bewerk het gebruikersprofiel.

• Bewerk de velden van het gebruikersprofiel met de gewenste informatie.

• Klik op Opslaan om het gebruikersprofiel op te slaan zonder een uitnodiging te sturen.

Hoe kan ik toegang verlenen aan gebruikers die hun wachtwoord zijn vergeten?

Gebruikers kunnen hun eigen wachtwoord opnieuw instellen door een nieuw wachtwoord aan te vragen in het inlogscherm van de (web) app. Wil je de gebruiker een nieuwe uitnodigingsmail sturen met instructies om de (web) app te gebruiken? Je kunt een nieuwe uitnodiging sturen in het Dashboard:

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Gebruiker.

• Klik op Verstuur uitnodiging in de rechterbovenhoek.

• Klik op OK om de gebruiker een nieuwe uitnodigingsmail te sturen.

Hoe kan ik een export maken van alle gebruikers?

Je kunt Bundeling gebruiken om alle benodigde informatie van je gebruikers op te halen. Je kunt alle up-to-date informatie in de gebruikersprofielen exporteren naar een Excel-spreadsheet om een volledig overzicht te hebben van de gegevens van je gebruikers.

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Klik op Export overzicht bovenaan het scherm.

Wat houdt export statistieken in het gebruikersoverzicht in?

Door op de knop Export statistieken in het gebruikersoverzicht te klikken, wordt een Excel-bestand gedownload met aanvullende informatie over gebruikers en hun activiteit in de app. De kolom Activiteit geeft het aantal acties weer dat een gebruiker heeft uitgevoerd in de app, de kolom Eerste activiteit geef de datum weer waarop een gebruiker de app voor het eerst heeft geopend en de kolom Laatste activiteit geeft de meest recente datum weer waarop de gebruiker de app heeft geopend.

Wat houdt profiel views in het gebruikersprofiel in?

In het Dashboard heb je de mogelijkheid om enkele statistieken in het gebruikersprofiel te zien, zoals Profiel views. Dit geeft weer hoeveel gebruikers op dat profiel hebben geklikt.