Activiteiten

Maak activiteiten aan en beheer aanwezigheid met onze activiteiten feature

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Activiteiten

Wat zijn de mogelijkheden met de activiteiten functionaliteit?

Deel activiteiten en beheer aanwezigheid met de activiteiten feature. De gehele organisatie van een event kan gedaan worden in de Bundeling app. Nodig gebruikers uit voor een event door een activiteit aan te maken en inschrijving in te schakelen. Gebruikers kunnen hun aanwezigheid registreren in de (web) app, zodat je altijd een volledige bezoekerslijst hebt.

Verrijk je content door bestanden te delen, links toe te voegen en YouTube video's in te sluiten. Lees meer over het delen van bestanden in activiteiten in het Bestanden, links en video's delen artikel.

Activiteiten aanmaken

Hoe maak ik een nieuwe activiteit aan?

Activiteiten kunnen aangemaakt worden in het Dashboard. Maak een activiteit aan, voeg alle informatie toe die je wilt delen en nodig gebruikers uit voor het event:

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Toevoegen knop bovenaan het scherm.

• Voeg een Naam en Locatie toe.

• Selecteer de juiste Inschrijving instellingen voor de activiteit.

• Voeg tekstuele en visuele content van de activiteit toe in het Omschrijving veld.

• Voltooi alle Datum instellingen voor publicatie en inschrijving.

• Voltooi alle overige instellingen die je wilt aanpassen.

• Schakel Pushbericht versturen op notificatiedatum in als je een pushmelding wilt versturen.

• Klik op Opslaan als concept of Inplannen om wijzigingen op te slaan.

Wil je alleen een selecte groep gebruikers uitnodigen voor de activiteit? Dit kun je doen door labels toe te voegen. Lees meer over labels in het Labels artikel.

Kan een gebruiker gasten opgeven wanneer hij zich inschrijft voor een activiteit?

Ja. Als inschrijving mogelijk is voor een activiteit, kan een gebruiker zijn aanwezigheid in de app registreren. Wanneer gasten zijn toegestaan voor de activiteit kan de gebruiker ook registreren hoeveel gasten hij meeneemt.

Wat houden de verschillende soorten inschrijving in?

Bij het selecteren van de Inschrijving instellingen voor een activiteit, kun je kiezen tussen uitgeschakeld, basis en uitgebreid:

• Met de optie Uitgeschakeld kunnen gebruikers zich niet inschrijven voor deze activiteit.

• Met Basis inschrijving kunnen gebruikers zich inschrijven met een simpele ja of nee-vraag, en optioneel een opmerking en het aantal introducés.

• Uitgebreide inschrijving geeft je de mogelijkheid om inschrijvingsformulieren met aanvullende vragen te maken.

Hoe kan ik een formulier koppelen aan de inschrijving van een activiteit?

Formulieren kunnen veelzijdig gebruikt worden. Als je meer wil weten over de bezoekers van je activiteit, kun je deze informatie eenvoudig opvragen door een formulier aan te maken en te koppelen aan de inschrijving van een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan dieetwensen of informatie over gasten die de gebruiker meebrengt.

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Bewerk of voeg een activiteit toe.

• Selecteer Uitgebreid voor Inschrijving.

• Selecteer het formulier dat je wilt koppelen aan de inschrijving van de activiteit.

Lees meer over het aanmaken van formulieren in het Formulieren artikel.

Hoe kan ik een activiteit annuleren en breng ik alle bezoekers op de hoogte?

Is het nodig om een aankomende activiteit te annuleren die je al in de (web) app hebt gepubliceerd? Je kunt de activiteit annuleren in het Dashboard en direct alle bezoekers op de hoogte brengen, zodat iedereen up-to-date blijft.

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Annuleren knop voor de activiteit aan de rechterzijde van het scherm.

• Je staat op het punt om een activiteit te annuleren en kunt gebruikers die aanwezig zijn bij de activiteit op de hoogte stellen.

De geannuleerde activiteit kan niet meer bewerkt worden, zal naar het archief worden verplaatst na 48 uur en de inschrijving wordt gesloten.

• Schakel Verstuur update e-mail naar alle aanwezige gebruikers in om een update e-mail en een geannuleerde agenda-uitnodiging te versturen naar alle bezoekers die aanwezig zijn bij de activiteit.

• Schakel Pushbericht versturen op notificatiedatum in als je een pushmelding wilt versturen over de annulering.

• Klik op Annuleren om de activiteit te annuleren.

Als je een gepubliceerde activiteit volledig wilt verwijderen, kan je dit doen door de activiteit in het Dashboard te verwijderen. Bij het verwijderen van een activiteit worden gebruikers niet op de hoogte gebracht.

Hoe lang zijn activiteiten zichtbaar in de app?

Activiteiten zijn standaard tot 48 uur na de einddatum zichtbaar in het overzicht. Na deze tijd zijn afgelopen activiteiten beschikbaar in het activiteiten archief.

Waar kan ik afgelopen activiteiten in de app terugvinden ?

In het activiteitenoverzicht in de (web) app vind je alle actieve en toekomstige activiteiten. Activiteiten die al hebben plaatsgevonden zijn terug te vinden in het archief.

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in de (web) app.

• Tik of klik op het toggle icoon in de bovense balk om het archief te tonen.

Is het mogelijk om wekelijks terugkerende activiteiten slechts één keer toe te voegen?

Nee, je kunt geen terugkerende activiteiten toevoegen, maar je kunt wel een eerder aangemaakte activiteit kopiëren. Dit kun je doen door op de activiteit te klikken in het Dashboard: in de rechterbovenhoek is een Kopiëren knop beschikbaar.

Inschrijving beheren

Hoe kan ik zien wie ingeschreven is voor een activiteit?

De inschrijving van activiteiten kan eenvoudig beheerd worden in het Dashboard. Met onze formulieren plug-in kun je zelfs formulieren toevoegen aan de inschrijving voor activiteiten. Alle informatie van de inschrijving van bezoekers vind je terug in de bezoekerslijst waar je alle gegevens kunt exporteren naar een handige Excel-spreadsheet.

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Activiteit.

• Scroll omlaag naar Bezoekers om een overzicht te zien van alle ingeschreven gebruikers.

• Klik op Export om een export te downloaden van de bezoekerslijst.

• Open de Excel spreadsheet voor een overzicht van de bezoekers en hun gegevens.

Een gebruiker heeft zich aangemeld voor een activiteit buiten de app om. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de bezoekerslijst compleet is?

In Bundeling kun je een compleet overzicht bijhouden van alle bezoekers die aanwezig zijn bij een activiteit. Heeft een gebruiker zich per telefoon of e-mail aangemeld voor een event? Geen zorgen, je kunt deze gebruiker handmatig registreren als deelnemer van de activiteit om dit compleet te houden:

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Activiteit en scroll omlaag naar Bezoekers.

• Klik op Deelnemer toevoegen.

• Selecteer de gebruiker die je wilt toevoegen in de Contactpersoon dropdown.

• Klik op Deelnemer toevoegen om de gebruiker als deelnemer toe te voegen.

Hoe kan ik een (nieuws) bericht sturen naar alle bezoekers van een activiteit?

Wanneer je een event organiseert, wil je misschien alle aanwezigen tegelijkertijd informeren. Je kunt dit eenvoudig doen door automatisch een label op de achtergrond aan te maken voor alle gebruikers die de activiteit bijwonen. Dit label kan bijvoorbeeld aan een nieuwsbericht gekoppeld worden. Je kunt dit label aanmaken door de volgende stappen te volgen:

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Bewerk de activiteit en scroll omlaag naar Communicatie.

• Vink Maak label voor aanwezige gebruikers aan.

• Alle aanwezige gebruikers krijgen een extra label op de achtergrond met de naam en datum van de activiteit.

Deze optie is niet standaard ingeschakeld. Als je deze functionaliteit wilt gebruiken voor jouw organisatie, kun je ons een bericht sturen.

Eventfoto's

Hoe voeg ik foto's toe aan een activiteit?

Met eventfoto's kun je de betrokkenheid van bezoekers vergroten. Alle aanwezige gebruikers kunnen tijdens de activiteit, en voordat de activiteit naar het archief wordt verplaatst, foto's toevoegen in het activiteitenoverzicht van de (web) app. Een mooie terugblik op de activiteit en een stimulans voor andere gebruikers om de volgende keer ook aanwezig te zijn. Managers kunnen eventfoto's toevoegen in het Dashboard:

• Navigeer naar het Activiteiten overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Activiteit en scroll omlaag naar Eventfoto's.

• Klik op de Upload knop.

• Selecteer één of meerdere foto's en voeg toe.