Labels

Gebruik labels om zichtbaarheid te beperken en content te delen met een selecte groep gebruikers

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Labels

Wat zijn labels en hoe kunnen we ze gebruiken?

Met onze label functionaliteit kun je alle informatie delen met de juiste groep mensen. Je kunt labels koppelen aan één gebruiker of aan een groep mensen. Het is ook mogelijk om labels te koppelen aan een organisatie, afdeling of bedrijfsprofiel. Door een label aan een afdelings- of bedrijfsprofiel te koppelen, erven alle gebruikers die aan dat profiel zijn gekoppeld het label.

Labels die je aanmaakt zijn alleen zichtbaar in het manager Dashboard. Als je een nieuwsbericht wilt delen met een selecte groep, kun je een label aan dat nieuwsbericht koppelen, zodat alleen deze gebruikers het bericht ontvangen. Erg handig om de nodige kennis of informatie binnen je organisatie te delen met de juiste personen.

Zijn labels zichtbaar voor alle gebruikers?

Nee, labels zijn niet zichtbaar voor app users. Labels zijn alleen zichtbaar in het Dashboard.

Hoe beperk ik de zichtbaarheid van een item door labels toe te voegen?

Als je een item, zoals een nieuwsbericht, wilt delen met een selecte groep gebruikers, kun je dat doen door een label aan het nieuwsbericht te koppelen in het veld Labels. Door het veld Labels leeg te laten voor een item, wordt het zichtbaar voor alle gebruikers.

Hoe kan ik labels combineren?

Om de hoeveelheid labels in je platform beheersbaar te houden, kan het handig zijn om labels te combineren bij het aanmaken van content items, zoals nieuwsberichten of activiteiten. Zo kun je alleen de gebruikers met al deze labels benaderen, zonder dat je nieuwe labels aan hoeft te maken en het beheer van labels uit het oog verliest.

Je kunt gecombineerde labels toevoegen aan content items om de zichtbaarheid van het item te beperken en het item alleen te delen met de selecte groep gebruikers die alle labels hebben. Selecteer een enkel label om alle gebruikers met dit label te benaderen. Maak een gecombineerd label aan om alle gebruikers te benaderen met alle labels in het gecombineerde label.

Labels beheren

Hoe maak ik een nieuw label aan?

Labels kunnen aangemaakt worden in het Dashboard. Bij alle onderdelen waar het labelsveld beschikbaar is kan een nieuw label aangemaakt worden. Bij het toevoegen of bewerken van bijvoorbeeld een gebruiker of nieuwsbericht kun je direct nieuwe labels creëren:

• Navigeer naar een Labels veld in het Dashboard: bijvoorbeeld door het toevoegen van een nieuw nieuwsbericht.

• Klik op het Labels veld.

• Voer de naam van het label in dat je aan wilt maken.

• Selecteer het nieuwe label in de dropdown.

• Het nieuwe label wordt aangemaakt door het Opslaan van de pagina of het item dat je aan het bewerken bent.

Het nieuwe label kan nu in alle onderdelen waar het labelsveld beschikbaar is gebruikt worden.

Hoe kan ik een gecombineerd label aanmaken?

Gecombineerde labels kunnen in het Dashboard toegevoegd worden aan content items, zoals nieuwsberichten of activiteiten. Bij alle onderdelen waar gecombineerde labels worden ondersteund kan een gecombineerd label worden toegevoegd. Bij het toevoegen of bewerken van bijvoorbeeld een nieuwsbericht kun je een gecombineerd label koppelen op basis van de labels in je platform:

• Navigeer naar een Labels veld voor een content item in het Dashboard: bijvoorbeeld door het toevoegen van een nieuw nieuwsbericht.

• Klik op het Labels veld.

• Voer de naam van het label in dat je wilt opnemen in het gecombineerde label.

• Selecteer het label in de dropdown.

• Beweeg met je muis over het label dat je wilt combineren met een ander label.

• Klik op het + icoon.

• Selecteer het label in de dropdown om het toe te voegen aan het gecombineerde label.

• Het gecombineerde label is aangemaakt en herkenbaar aan het grijze vakje en het & icoon dat de labels combineert.

Gecombineerde labels bestaan uit twee of meer labels. Als je labels aan het gecombineerde label wilt blijven toevoegen, kun je dit doen door het gecombineerde label te selecteren of door op het + icoon in het gecombineerde label te klikken. Als je een ander label wilt toevoegen buiten het gecombineerde label, kun je het gecombineerde label deselecteren door ergens te klikken in het witte gebied van het Labels veld.

Gecombineerde labels worden alleen opgeslagen voor het item waaraan ze zijn gekoppeld en kunnen opnieuw worden aangemaakt bij het toevoegen van een nieuw item.

Kan ik een label hernoemen?

Ja, je kunt labels hernoemen nadat je ze hebt gemaakt. Het hernoemen van een label verandert de naam van het label in alle items waaraan het label is gekoppeld:

• Navigeer naar een Labels veld in het Dashboard.

• Voeg het label toe dat je wilt bewerken.

• Hernoem het label door te dubbelklikken op het label.

• Bewerk de Label naam.

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

Hoe verwijder ik een label permanent?

Je kunt labels in één keer permanent verwijderen van alle items waaraan het label is gekoppeld. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je het label wilt verwijderen: als een label aan een item is gekoppeld, kan het verwijderen van het label het item weer zichtbaar maken.

• Navigeer naar een Labels veld in het Dashboard.

• Selecteer het veld Labels om een dropdown te laten verschijnen met een overzicht van alle beschikbare labels.

• Klik op Verwijderen in de dropdown naast het label dat je wilt verwijderen.

• Weet je zeker dat je het label permanent wilt verwijderen?

• Klik op Ok om het label permanent te verwijderen van alle items in het Dashboard.

Labels aan gebruikers toevoegen

Hoe voeg ik in één keer labels toe aan meerdere gebruikers?

Bij het toevoegen of bewerken van een gebruikersprofiel in het gebruikersoverzicht is het mogelijk om een label aan een gebruikersprofiel te koppelen. Als je aan meerdere gebruikers in één keer een label wilt toevoegen, kun je gebruik maken van onze label functionaliteit in het gebruikersoverzicht:

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Vink de vakjes aan van de gebruikers aan wie je het label wilt koppelen.

• Klik op de label knop onderaan de pagina.

• Voeg het label toe in Labels toevoegen.

• Klik op Bewerken om wijzigingen op te slaan en het label te koppelen aan de gebruikers die je hebt geselecteerd.

Hoe ontkoppel ik labels van gebruikersprofielen?

Bij het toevoegen of bewerken van een gebruikersprofiel in het gebruikersoverzicht is het mogelijk om de labels te beheren die aan een gebruikersprofiel zijn gekoppeld. Als je een label van meerdere gebruikers in één keer wilt loskoppelen, kun je gebruik maken van onze label functionaliteit in het gebruikersoverzicht:

• Navigeer naar het Gebruikers overzicht in het Dashboard.

• Vink de vakjes aan van de gebruikers van wie je het label wilt ontkoppelen.

• Klik op de label knop onderaan de pagina.

• Om labels te verwijderen, klik op het kruisje bij Labels verwijderen.

• Klik op Bewerken om wijzigingen op te slaan en het label los te koppelen van de gebruikers die je hebt geselecteerd.