E-tickets

Genereer e-tickets en maak gebruik van de ticketscanner

Meer dan een week geleden bijgewerkt

E-tickets

Wat zijn de mogelijkheden met de e-tickets plug-in?

Genereer en valideer e-tickets voor activiteiten en wedstrijden met het gebruik van onze e-tickets plug-in. Onze e-tickets plugin maakt het mogelijk om tickets in te schakelen voor de inschrijving van een activiteit of wedstrijd. Gebruikers hebben eenvoudig toegang tot hun tickets in de app en kunnen deze delen met hun gasten. De handige in-app ticketscanner kan tijdens de activiteit worden gebruikt om e-tickets bij de ingang te valideren.

Maak je nog geen gebruik van e-tickets, maar wil je dat we het toevoegen? Stuur ons een bericht.

E-tickets beheren

Hoe kan ik e-tickets beschikbaar maken voor een activiteit of wedstrijd?

E-tickets kunnen ingeschakeld worden voor activiteiten en wedstrijden. In het Dashboard kun je beheren voor welke activiteiten tickets verstrekt moeten worden aan bezoekers:

• Navigeer naar het Activiteiten of Wedstrijden overzicht in het Dashboard.

• Bewerk of voeg een activiteit of wedstrijd toe.

• Scroll omlaag naar Inschrijving.

• Vink E-tickets beschikbaar aan.

Wanneer gebruikers hun aanwezigheid registreren voor deze activiteit of wedstrijd, worden er e-tickets verstrekt voor de bezoeker en eventuele gasten die de gebruiker heeft geregistreerd. Gebruikers kunnen alle e-tickets voor aankomende activiteiten bekijken en downloaden in het Mijn E-tickets overzicht in de (web) app.

Waar kan ik de e-tickets beheren die gekoppeld zijn aan de inschrijving van de gebruiker?

Wanneer je een event of wedstrijd organiseert, wil je misschien de tickets updaten of downloaden die gekoppeld zijn aan de inschrijving van een gebruiker. Je kunt e-tickets beheren in het Dashboard:

• Navigeer naar het Activiteiten of Wedstrijden overzicht in het Dashboard.

• Klik op de Activiteit of Wedstrijd.

• Scroll omlaag naar Bezoekers om een overzicht te zien van alle ingeschreven gebruikers.

• Klik op de groene QR code knop om de E-tickets bewerken pop-up voor een gebruiker te openen.

In deze pop-up kun je de e-tickets die gekoppeld zijn aan de inschrijving van de gebruiker bekijken en downloaden en het aantal met de gebruiker gedeelde tickets bewerken door tickets te verwijderen of meer toe te voegen.

Kan ik beheren welke gebruikers toegang hebben tot de e-ticketscanner in de app?

Met de in-app ticketscanner kun je e-tickets valideren bij de ingang tijdens een event. De ticketscanner is alleen beschikbaar voor gebruikers met toegang tot de scanner. Deze toegang wordt bepaald op basis van labels: alle gebruikers met toegang tot de content van dat label kunnen de ticketscanner in de app gebruiken. Labels die e-tickets mogen scannen kun je instellen in de instellingen van het Dashboard:

• Navigeer naar Instellingen > Algemeen in het Dashboard.

• Scroll omlaag naar Labels die E-tickets mogen scannen.

• Voeg een label toe aan het veld Labels.

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

Alle gebruikers waarbij het label aan hun profiel is gekoppeld krijgen toegang tot de ticketscanner door te navigeren naar E-tickets scannen in de mobiele app. Lees meer over het gebruik van labels in het Labels artikel.