Prikbord

Creëer een interactieve omgeving waarin gebruikers content kunnen delen met onze prikbord plug-in

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Prikbord

Wat zijn de mogelijkheden met de prikbord plug-in?

Onze prikbord plug-in kan gebruikt worden om een interactieve omgeving te creëren waarin gebruiker zelf berichten, foto's en opmerkingen kunnen plaatsen. Het prikbord biedt een snelle en laagdrempelige manier om content te delen in de (web) app. Deze plug-in vergroot de betrokkenheid in de organisatie en tussen de gebruikers in jouw Bundeling app.

Maak je nog geen gebruik van een prikbord, maar wil je dat we het toevoegen? Stuur ons een bericht.

Wie kunnen berichten op het prikbord publiceren?

Managers kunnen berichten op het prikbord publiceren in het Dashboard. Daarnaast kan iedereen die de app gebruikt berichten aanmaken in de (web) app en deze publiceren op het prikbord.

Het is ook mogelijk om de publicatie van prikbordberichten uitsluitend tot het Dashboard te beperken. Als je deze functionaliteit wilt gebruiken voor jouw organisatie, kun je ons een bericht sturen.

Prikbordberichten aanmaken

Hoe maak ik een nieuw prikbordbericht aan?

Berichten op het prikbord kunnen aangemaakt worden in het Dashboard en de (web) app. Gebruikers kunnen content en afbeeldingen delen met de organisatie door prikbordberichten aan te maken in de (web) app:

• Navigeer naar het Prikbord in de web (app).

• Tik of klik op het + icoon in de bovenste balk.

• Selecteer de Categorie van jouw keuze.

• Voeg een Titel en Omschrijving toe.

• Voeg een Link (optioneel) naar een externe website toe waarnaar je wilt verwijzen.

• Voer de Vervaldatum van dit item in. Het bericht wordt verwijderd van het prikbord na de ingestelde datum en tijd.

• Deel afbeeldingen bij het bericht door één of meer Foto's te uploaden.

• Tik of klik op de Opslaan knop om wijzigingen op te slaan en het bericht te plaatsen.

Wanneer een prikbord actief wordt gebruikt, kan het makkelijk zijn om het overzicht te verliezen over je eigen geplaatste berichten. Tik of klik op het toggle icoon in de bovenste balk om de door jouw geplaatste items te tonen.

Managers kunnen prikbordberichten aanmaken in het prikbord overzicht in het Dashboard. Bij het toevoegen van het bericht kan een auteur worden gekozen om het te publiceren op naam van een gebruiker in de community.

Hoe maak ik categorieën voor het prikbord aan?

Het aanmaken van eigen categorieën voor het prikbord kan gebruikers inspireren om relevante inhoud te plaatsen. Beheer de categorieën waaruit gebruikers kunnen kiezen in de instellingen van het Dashboard:

• Navigeer naar Instellingen > Algemeen in het Dashboard.

• Navigeer naar het tabblad Categorieën.

• Klik op de + knop om een nieuwe categorie toe te voegen.

• Voeg een naam en icoon toe.

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

Wil je dat alleen een selecte groep gebruikers prikbordberichten in een bepaalde categorie kunnen plaatsen en zien? Dit kun je doen door labels toe te voegen. Lees meer over labels in het Labels artikel.

Prikbord interactie

Hoe kan ik reageren op een prikbordbericht?

Gebruikers kunnen interactie hebben met prikbordberichten door gebruik te maken van de interactieve functies. Interactie met een bericht kan worden uitgevoerd door rechtstreeks te reageren op de auteur, het liken of delen van een bericht, en een opmerking achter te laten in de opmerkingensectie.

• Navigeer naar het Prikbord in de web (app).

• Open het prikbordbericht waarmee je interactie wilt hebben.

• Tik of klik op de like knop om een snelle reactie achter te laten.

• Tik of klik op Reageren om rechtstreeks te reageren op de auteur met een privé chatbericht of Laat een opmerking achter in de opmerkingensectie.

Om een prikbordbericht extern te delen tik of klik je op Delen en selecteer je het gewenste kanaal om het bericht op te delen.