Formulieren

Formulieren maken en beheren met onze formulieren plug-in

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Formulieren

Wat zijn de mogelijkheden met de formulieren plug-in?

De mogelijkheden zijn eindeloos, want formulieren zijn helemaal naar eigen wens samen te stellen. Met onze formulieren plug-in kun je een enquête houden, informatie verzamelen over dieetwensen, digitale werkplekinspectieformulieren maken, informatie verzamelen over gasten voor evenementen, verlofaanvragen of declaratieformulieren digitaliseren en nog veel meer. Het maken van een formulier maakt het mogelijk om te kiezen uit verschillende invoervelden, zoals tekstvelden, datum/tijd-velden, selectievakjes, afbeeldingen en zelfs een digitale handtekening.

Maak je nog geen gebruik van formulieren, maar wil je dat we het toevoegen? Stuur ons een bericht.

Formulieren gebruiken voor inschrijving van activiteiten

Formulieren kunnen veelzijdig gebruikt worden. Als je meer wilt weten over de bezoekers van je activiteit, kun je deze informatie eenvoudig opvragen door een formulier aan te maken en deze te koppelen aan de inschrijving van een activiteit. Lees meer over activiteiten in het Activiteiten artikel.

Formulieren beheren

Hoe maak ik een nieuw formulier aan?

Nieuwe formulieren kunnen aangemaakt worden in het Dashboard. Na publicatie van het formulieren kun je het formulier met je gebruikers delen in de (web) app via een interne link.

• Navigeer naar Formulieren in het Dashboard.

• Klik op de Toevoegen knop bovenaan het scherm.

• Voeg de gewenste instellingen voor het formulier toe.

• Maak het formulier aan door het toevoegen van de beschikbare invoervelden.

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

De preview geeft weer hoe het formulier eruitziet in de mobiele app

Waar kan ik de formulieren vinden die gebruikers hebben ingevuld?

Alle ingevulde formulieren zijn beschikbaar in het Dashboard, waar je de gegevens in deze formulieren kunt exporteren naar een Excel-spreadsheet om je eigen statistieken te maken.

• Navigeer naar Formulieren in het Dashboard.

• Klik op het Formulier.

• Klik op Export formulier bovenaan het scherm om een Excel-spreadsheet te downloaden met alle gegevens van ingevulde formulieren.

Het is ook mogelijk om ingevulde formulieren afzonderlijk in te zien en als PDF-bestanden te downloaden:

• Klik op het ingevulde Formulier dat je wilt bekijken of downloaden.

• Klik op Export PDF bovenaan het scherm om een PDF-bestand te downloaden met het ingevulde formulier.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat een gebruiker hetzelfde formulier meerdere keren kan invullen?

Voor sommige formulieren, zoals enquêtes, is het misschien niet ideaal als een gebruiker het formulier meerdere keren kan invullen. Als je het formulier opnieuw wilt gebruiken of als je wilt dat gebruikers het formulier meerdere keren kunnen invullen, kun je dit selecteren in de instellingen van het formulier:

• Navigeer naar Formulieren in het Dashboard.

• Bewerk of voeg een activiteit toe.

• Vink Vaker in te vullen aan.

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

Hoe kunnen gebruikers een kopie ontvangen van het formulier dat ze hebben ingevuld?

Als je wilt dat gebruikers een kopie ontvangen van het formulier dat ze hebben ingevuld, kun je dit selecteren in de instellingen van het formulier:

• Navigeer naar Formulieren in het Dashboard.

• Bewerk of voeg een activiteit toe.

• Vink Verstuur een kopie naar de gebruiker aan.