Support
Ontwikkelaars
Replacement variables in URL's

Deel gegevens met externe platforms door replacement variables in URL's te gebruiken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bundeling ondersteunt het gebruik van replacement variables in URL's om gegevens van het Bundeling platform in externe platforms te delen en te gebruiken. Replacement variables kunnen gebruikt worden om een variabele in een URL te vervangen met gegevens van de ingelogde gebruiker. Gegevens die kunnen worden gedeeld zijn gebaseerd op een whitelist en variabelen worden enkel vervangen in vertrouwde domeinen.

Hoe kan ik vertrouwde domeinen voor replacement variables toevoegen?

Voor veiligheidsdoeleinden van gegevens worden variabelen enkel vervangen in URL's die zijn opgenomen in vertrouwde domeinen. Je kunt vertrouwde domeinen toevoegen in het Dashboard:

• Navigeer naar Instellingen > Algemeen in het Dashboard.

• Navigeer naar het tabblad Algemeen.

• Voeg het domein toe aan Vertrouwde domeinen voor replacement variables (één per regel).

• Klik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.

Hoe kan ik replacement variables gebruiken?

Replacement variables worden ondersteund in de volgende functionaliteiten:

• Nieuwsberichten: in de Inhoud en de Meer informatie link (URL).

• Activiteiten: in de Omschrijving.

• AppCMS: in een Link, een Inappbrowser of een Pagina.

Een replacement variable can toegevoegd worden aan een URL in één van de componenten waarin het wordt ondersteund. De URL kan toegevoegd worden aan het Link veld or door een Link in de inhoud toe te voegen. Wanneer een gebruiker de URL in de (web) app bekijkt of erop klikt, wordt de variabele vervangen door gegevens uit zijn gebruikersprofiel of uit het bedrijfs- of afdelingsprofiel waaraan de gebruiker gekoppeld is. Als het domein niet vertrouwd is of de variable onjuist is, worden de gegevens vervangen door de waarde INVALID.

Welke variabelen kan ik toevoegen aan URL's?

Gegevens die kunnen worden gedeeld is gebaseerd op een whitelist. De volgende variabelen voor gebruikersprofielen zijn opgenomen op de whitelist en kunnen worden gebruikt als replacement variables:

user.username

user.firstname

user.surname

user.fullname

user.gender

user.function

user.birthday

user.telephone

user.mobilephone

user.facebook

user.twitter

user.linkedin

user.external_reference

user.email

user.uuid

Of je kunt variabelen gebruiken voor profielvelden van het bedrijfs- of afdelingsprofiel waaraan de gebruiker gekoppeld is:

customer.uuid

customer.name

Voorbeeld van het gebruik van een replacement variable in een URL:

Voorbeeld van de bovenstaande URL met de vervangen variabele: